Vale Ouwe-groep Loenen viert 100 jaar Scouting

LOENEN – De Vale Ouwe groep gaat op zaterdag 10 april uitgebreid het eeuwfeest vieren van Scouting Nederland. De leiding gaat die dag met de groepen van 10.00 tot 16.00 uur leuke activiteiten opzetten waarvoor ook de kinderen van de basisscholen worden uitgenodigd.

Het eeuwfeest wordt gehouden in en om het clubhuis van Scouting Loenen in het Lonapark bij de voetbalvelden van Loenermark en de Loenense IJsbaan. De Loenense ‘padvinderij’ bestaat al vanaf 1951. Vele jaren is de groep gehuisvest in het clubhuis in het Lonapark, een grote blokhut dat enige jaren geleden grotendeels met eigen krachten werd gebouwd.

Plezier staat bij scouting voorop. Ze maakt plezier met spelletjes, wedstrijden en speurtochten. Ook kamperen en toneelspelen staat op de agenda. Wie van sport houdt zit goed bij Scouting want er is hardlopen, zitvoetballen, klimmen, kanovaren er is heel wat te doen.
Soms gaan de kinderen knutselen in het clubhuis, taart bakken of kastanjes zoeken. Ook wel eens op zoek naar een verloren schat van de zeerovers. Elke week probeert de leiding een nieuw avontuur te bedenken. Regelmatig wordt het kampvuur opgestookt en gaat de groep pionieren met hout.
Komende zaterdag kunnen de kinderen van de basisscholen uit Loenen en buurtdorpen komen kijken en meedoen met de leden van de Vale Ouwegroep. Er zijn allerlei spelen en natuurlijk ook een kampvuur wat bij scouting hoort. Een touwbaan zal zeker ook niet ontbreken. Voor iedereen is er ook een stukje van een echte Scoutingtaart.
De leiding biedt voor de ouders ook de mogelijkheid om op andere dagen te komen kijken bij de opkomsten. Deze zijn op woensdagavond van 18.30 tot 20.00 uur voor de Kabouters en Scouts en op zaterdagmorgen van 10.00 tot 11.30 uur de jongste groep: de bevers. Bij de jongste groep zijn zowel meisjes als jongens actief.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.