Home / Lieren / Flinke animo voor bevrijdingsfeest Beekbergen

Flinke animo voor bevrijdingsfeest Beekbergen

LIEREN – De opkomst van het publiek voor de vergadering van het Bevrijdingscomité Beekbergen, Lieren en Oosterhuizen in het Trefpunt in Lieren was groot. Iedereen was erg ingenomen met de plannen rond 65 jaar bevrijding in de drie dorpen.

Vooral met de groots opgezette optocht die door de dorpen zal trekken op zaterdag 1 mei. De Groene Soos, die de inschrijving regelt van de legervoertuigen, heeft al veel deelnemers mogen noteren. Heel bijzondere voertuigen doen ook mee.

Het comité is ook blij met de grote deelname van buurten, straten, verenigingen en gewoon individueel. Opgave kan nog tot 25 april. Het comité roept de inwoners van de drie dorpen op om zich massaal op te geven voor de optocht omdat vanwege de hoge leeftijden van de veteranen het wellicht de laatste keer is dat ze naar Nederland komen. “Laten we samen onze schouders er onder zetten om hen te eren en danken wat ze voor ons hebben gedaan. Mensen geef u op en doe mee want ons motto is: Samen doen dat werkt”, aldus Jan Muller van het comité.
Overal in de buurten wordt vergadert over het versieren van straten en huizen om de dorpen op 1 mei een feestelijk aanzien te geven.

Het comité Bevrijding Beekbergen, Lieren en Oosterhuizen bestaat nu 25 jaar. De oprichters waren in 1985: Gradus Hogeweij, Jan Geerenstein, Evert Kuiper, Hartger Kruimer, Gerrit van het Loo, Wim Kerkdijk en Jan Muller. Later zijn daar nog Gerrit Ham, Wim van Luttikhuizen en Hendrik van de Brink bij gekomen.
 

Lees ook

Countrymiddag met Music Road Pilots in De Roseboom

LIEREN – In De Roseboom, aan het Kanaal-Zuid in Lieren, is het zondag country & …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.