SP: problemen hangjongeren Calluna niet opblazen

DIEREN – De Rhedense SP vindt dat de problemen met hangjongeren op het Callunaplein in Dieren niet moeten worden opgeblazen. De partij reageert op een recent bericht in De Telegraaf.

Volgens de SP schreef De Telegraaf onlangs over ´groepen Marokkaanse en Turkse jongeren die al maandenlang het winkelcentrum terroriseren´ en over ´verpaupering´ van het Callunaplein. De SP vindt dat het tijd is voor enige nuance. ¨Er wonen in Dieren nauwelijks families van Marokkaanse afkomst¨, schrijft de partij. ¨Laten we niet zo makkelijk spreken van groepen Marokkaanse en Turkse jongeren. Er zijn bovendien jongens van Nederlandse afkomst bij betrokken.¨

De SP geeft aan dat er gradaties van overlast zijn. ¨Zo heb je gewone overlast, die nu eenmaal hoort bij de leeftijdsgroep. Dan ga je richting vandalisme en pas daarboven spreken we over crimineel gedrag¨, verklaart de partij. De SP vindt dat de overlast op Calluna in de eerste en soms in de tweede categorie valt. Seksuele intimidatie en het lastig vallen van winkeliers en klanten noemt de partij ´onacceptabel´. ¨De door ons aangesproken jongeren lijken zich echter vooral te vervelen. Ze geven aan dat er te weinig voor ze te doen is.¨

¨Verpaupering van het winkelcentrum, voor zover aanwezig, kun je niet op deze jongeren afwentelen.¨ De SP vindt dat dit de eigenaar van het complex is aan te rekenen. De partij pleit voor een verbetering in het onderhoud van winkels en in de verhuur van panden. ¨De snelste weg naar echte verpaupering is leegstand van winkelpanden en het opblazen van overlast. Laten we van Dieren geen grote stad maken. De problemen die er zijn, moeten niet worden opgeblazen, maar worden opgelost¨, aldus de SP.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.