Lieke Kleverwal heeft veel baat bij sport

BRUMMEN – Voor veel mensen met een handicap is sport een manier om beter om te gaan met barrières in het dagelijkse leven. Dat geldt ook voor de elfjarige Lieke Kleverwal uit Brummen. Lieke is gehandicapt, maar ondanks haar handicap is zij een fervent paardrijdster.

Omdat de gehele opbrengst van het evenement Mad4Sports ten goede komt van het fonds gehandicaptensport, zochten de organisatoren Lieke op. De beelden hiervan zijn te zien op www.mad4sporst.nl.
Bij haar geboorte heeft Lieke een hersenbeschadiging opgelopen waardoor ze motorische beperkingen en een spastische aandoening heeft. Voor Lieke is het belangrijk om zoveel mogelijk zelf te doen, uiteraard binnen haar eigen kunnen. Fietsen en sporten is goed voor de Brummense Lieke en sinds twee jaar rijdt ze met heel veel plezier paard bij manege Pasman in Eefde.
Stichting Mad4Events organiseert Mad4Sports. Deze stichting organiseerde in 2009 ook het evenement Mad4Kika. Dit jaar staat de gehandicapte sector centraal en zijn de stichting Rhienderoord, Sportcentrum Hippmann, Zwemvereniging De Spreng, Stichting Welzijn Brummen en het Fonds Gehandicaptensport partners bij de organisatie van dit evenement. De stichting Mad4Events bestaat geheel uit vrijwilligers en heeft als doelstelling om jaarlijks in de gemeente een evenement te organiseren. Dit met het oogmerk om de leefbaarheid in de gemeente te stimuleren en daarmee een steeds wisselend goed doel te steunen.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.