Hulptroepen staan klaar voor Rhederhof

RHEDEN – Met nog twee weken op de teller is de situatie enorm spannend voor Carsten Hesz, eigenaar van Rhederhof. Woensdag 7 april wordt bekend of hij in de finale staat van tv-programma Het Mooiste Pand van Nederland. En voor het geval het zover komt, staan de hulptroepen klaar om Carsten aan zoveel mogelijk stemmen, en daarmee een miljoen euro, te helpen.

Hilde van Dijk regelt de promotie voor Carsten. Zij deed een oproepje voor vrijwilligers. “Ik hoopte op misschien vier mensen die een beetje willen flyeren, maar er reageerden maar liefst 25 enthousiaste vrijwilligers!” Om Carsten te verrassen, kwamen de vrijwilligers donderdag bij elkaar. Hilde heeft de grote hal aangekleed, er staan wat meubels, de open haard brandt en er is taart, gebakken door één van de vrijwilligers. Het is één grote verrassing voor Carsten. “Ik ben echt overdonderd”, spreekt hij zijn hulptroepen toe. “Ik sta zelf altijd maar op die steiger en heb geen idee of mijn project leeft in Rheden. Het is echt geweldig om te merken dat de inwoners zo betrokken zijn!”

Onder de vrijwilligers, die voornamelijk zullen gaan flyeren, zijn ook al diverse spontane acties ontstaan. Zo heeft Duwie Inia vierhonderd flyers geregeld, zelf, en uitgedeeld op de weekmarkt in Dieren. Peter Kars startte een kettingmail die nu minstens 4500 mensen heeft bereikt en regelde bij Brink Bedrijfskleding jassen voor de flyeraars. Medewerkers van de postdienst van sociale werkvoorziening Presikhaaf gaan huis-aan-huis flyers verspreiden.

Het moge duidelijk zijn: project Rhederhof leeft in Rheden en omgeving. Hilde en Carsten gaan ervoor en zijn ervan overtuigd: Gelderland gaat voor Rhederhof stemmen. Woensdag 7 april wordt bekend of Rhederhof in de finale komt. Als dat zo is, dan is het op woensdag 14 april feest op Rhederhof, natuurlijk met de bedoeling zo veel mogelijk stemmen te winnen. Ondertussen werkt Carsten samen met rechterhand Kees en enkele medewerkers hard door. Want miljoen of niet, Rhederhof zal weer een pareltje worden.

www.landgoed-rhederhof.nl