Bouwplan Sulvada Loenen goed ontvangen

LOENEN – Het nieuwe bouwplan op de hoek Horstweg-Eerbeekseweg, kreeg de fraaie naam van Sulvada Loenen. Op de plek waar voorheen de Stoffenmarkt Hulst, Zand- en Grinthandel Sanders en de Supermarkt Reuvekamp waren gehuisvest, komt volgens de ontwerpers van dit plan 39 woningen en een winkel. Het wordt een gevarieerd plan met koop-, huur- starterswoningen. Ook woningen die geschikt zijn voor senioren. Het plan werd maandag gepresenteerd in de Brink te Loenen.

Omdat eerst nog het bestemmingsplan goedgekeurd moet worden, gaf de gemeente Apeldoorn een uitgebreide toelichting op dit plan. Ook ontwikkelaar Bessels Beheer, de architecten MTB architecten, aannemer Bessels en Makelaar Bieze waren aanwezig om uitleg te geven over het plan Sulvada.
Bij de presentatie met lichtbeelden door de gemeente Apeldoorn waren er nog vragen over de parkeermogelijkheden. Volgens de plannenmakers is hier voldoende rekening mee gehouden. Onder de appartementen komen parkeergarages. Parkeren aan de Horstweg is niet nodig.
Vragen waren er ook over de ontsluitingsweg Het Middenpad. Deze doodlopende weg vanaf de Reuweg wordt nu dwars door het bouwplan geleid naar de Horstweg. Het wordt geen brede weg.
Door de computertechnieken was het mogelijk nu precies van alle kanten te laten zien welke woningen en gebouwen er komen. Deskundigen van de gemeente waren voorstander om de gevels niet te bouwen van bakstenen maar van pannen. Dit keer van de kleur ‘gesmoord blauw’. Aanwezigen hadden hier wel bedenkingen tegen in verband met vernielingen. Volgens de plannenmakers waren hier elders in het land goede ervaringen mee opgedaan.
Er komen 4 startswoningen, 8 eensgezinswoningen, 4 levensloop woningen(met mogelijkheid van slaapkamer op begane grond), 4 twee onder een kap woningen en 19 appartementen. De prijzen varieren van 220.00 voor de starterswoningen tot 360.000 voor de helft van een dubbel woonhuis met garage en tuin.
Tot eind april is er nog gelegenheid tot inspraak. Daarna nog diverse procedures. Als alles meezit kan volgend jaar maart de spade in de grond. De Loenenaren zijn wat huiverig en hopen dat het toch uiterlijk eind 2011 mogelijk is om te bouwen. Het is immers al jaren geleden dat er in Loenen een bouwcomplex tot stand kwam.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.