Bijvoeren Schotse hooglanders niet nodig

REGIO – De kudde Schotse hooglanders op Veluwezoom hoeft niet te worden bijgevoerd, zo stelt de Veterinaire Begeleidingscommissie van Nationaal Park Veluwezoom in uitgebreid unaniem advies dat dinsdag 30 maart is uitgebracht. Natuurmonumenten neemt dit advies over en zal niet tot bijvoeren overgaan.

De kudde van 125 hooglanders is de winter goed doorgekomen, zo blijkt uit een recente controle door een dierenarts. De commissie constateert dat de sterfte iets hoger licht dan in zachte winters, maar dat dit een normaal beeld is. De dieren bijvoeren, is niet nodig omdat ze inmiddels massaal op de graslanden lopen, waar al voldoende gras van een goede kwaliteit groeit. Er zijn zelf al een aantal kalfjes geboren.
Natuurmonumenten had de Veterinaire Begeleidingscommissie om een advies gevraagd naar aanleiding van de motie in de Tweede kamer waarin de minister werd verzocht de kudde bij te voeren. – Foto Martin de Jongh.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.