Patricia spaart voor zus Bosnische vriend

DOESBURG – Patricia Meuws stuurde de redactie van deze krant een berichtje met de kop ‘ik wil een olievlek creëren’. De ontmoeting met Safet, een man uit Bosnië, heeft grote indruk op haar gemaakt. Safet is gevlucht en woont in Doesburg. Ondanks dat hij hier zijn beroep van econoom niet uit kan oefenen, weet hij zich staande te houden. Vooral op psychisch vlak is dat niet makkelijk, hij heeft nog steeds last van wat hij in zijn vaderland allemaal heeft moeten doorstaan. Safets familie leeft niet meer, hij heeft nog slechts één zus. Zij woont nog in Bosnië en is een paar nachten geleden door haar buren uit haar brandende huis gered. Van haar bezittingen en huis is niets over, ze is gelukkig gezond, maar heeft alleen haar pyjama. Safet zou het liefst naar haar toe gaan, maar wil de 400 euro aan reiskosten liever sparen. Hij vertelde Patricia dat het zo’n 20.000 euro zal kosten om zijn zus er weer financieel bovenop te helpen. Maar ja, alle mensen die hij kent, zijn niet rijk. Ook Patricia is niet rijk, maar, zo denkt ze: vele kleine beetjes maken samen een mooi bedrag. Of zoals ze het zelf zegt: ‘wat heel klein begint, kan tot uitgroeien tot een grote, gezonde olievlek? Als het bij wereldrampen kan, kan het toch ook bij ‘kleine’ persoonlijke ramen?’ Daarom is Patricia begonnen met het inzamelen van geld voor de zus van Safet. De olievlek moet toch kunnen groeien? Ieder klein bedrag is welkom op postgiro 31 83 621 ovv Olievlek.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.