Langdurig werklozen Apeldoorn aan de slag als huishoudelijk hulp

REGIO – De gemeente Apeldoorn, Felua Interstap BV en Vérian Care & Clean BV zijn een project gestart om langdurig werklozen te begeleiden naar een baan als basishulp huishoudelijke verzorging. Inmiddels is een derde groep deelnemers begonnen aan een speciale training. Er zijn nu in totaal 17 mensen geholpen aan een baan.

De kandidaten komen een half jaar in dienst van de Felua Interstap Groep en zijn tijdens dit dienstverband gedetacheerd bij de thuiszorgorganisatie Vérian in Apeldoorn. Na een succesvolle afsluiting van het halve jaar komen de kandidaten in dienst bij Vérian. Binnen dit dienstverband werken ze maximaal 24 uur per week en maken ze dus geen deel meer uit van het uitkeringsbestand van de gemeente Apeldoorn.

Voordat de nieuwe basishulpen huishoudelijke verzorging aan de slag gaan, krijgen ze van Vérian in twee weken tijd een training in vakkundig huishoudelijk handelen. Na deze training ontvangt de deelnemer een certificaat Vakkundig Huishoudelijk Handelen. De kersverse basishulpen krijgen tijdens het eerste half jaar begeleiding van een jobcoach.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.