Zesling in Loenen

LOENEN – De familie Verheul aan de Klarenbeekseweg in Loenen houdt al vele jaren schapen. Ieder jaar worden er vele tweelingen, drielingen en ook wel vierlingen geboren. Eenmaal ook een vijfling maar die overleefden het niet.

Een paar dagen geleden zat veehouder Simon Verheul in de schuur bij een ooi die aan het bevallen was. Omdat het schaap erg dik was, verwachtte hij wel dat het een meerling zou worden. Tot zijn verwondering kwam er na vier nog geen einde aan de stroom borelingen. Het schaap schonk het leven aan maar liefst zes lammetjes; vijf rammetjes en een ooitje. De ooi heeft geen voeding genoeg voor het zestal. De lammetjes kunnen nu zuigen bij de kunstuier in het kraamhok. Alle zes maken het goed. Volgens Verheul komt een zesling zelden voor en zeker is het uniek dat ze alle zes zijn blijven leven. Het moederschaap was de eerste paar dagen minder fit, maar geniet nu met volle teugen van haar omvangrijke kroost.
Bij het rundvee- en schapenbedrijf van Simon Verheul zijn nu al ruim 150 lammeren geboren, maar er komen er nog wat bij. De schapen zijn van het Noord Hollands ras die zeer vruchtbaar zijn en weinig problemen hebben bij het aflammeren – foto Han Uenk

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.