Palm Palm Pasen in Doesburg

DOESBURG – De traditionele palmpaasoptocht, georganiseerd door Streekmuseum De Roode Tooren en Stad en Ambt Doesborgh, is weer succesvol verlopen. De weergoden waren de organisatie gunstig gezind en ruim vijftig kinderen hadden, veelal geholpen door vaders, moeders, opa’s en oma’s weer fraaie kleurrijke palmpaasstokken gemaakt.

Nieuwe uitingen met hedendaags materiaal, maar ook traditionele invloeden (wellicht overgedragen door de opa’s en oma’s) maakten het de jury niet gemakkelijk om de prijsjes toe te kennen. Maar eerst moest er nog de rondgang door Doesburg plaatsvinden. Voorafgegaan van een beveiligingsauto en het Muziekcorps der voormalige Schutterij liepen de kinderen door de straten waar veel toeschouwers stonden. De organisatie had de zaken zoals gewoonlijk goed geregeld want op alle gevaarlijke punten stonden verkeersregelaars die zorgden voor de veiligheid van de kinderen en ouders. Na terugkomst hadden de juryleden de dames Luesink, Herweijer en Seegers, de uitslag klaar en werden de palmpaasstokken van de volgende kinderen ‘bekroond’: Nancy Meulenbelt (2 jaar), Teun Fiks (2 jaar), Yanniek Dibbets (4 jaar), Bente Hartgers (4 jaar), Amijn Wernicke (5 jaar), Hugo van Dalen (5 jaar), Jozua van Ushen (7 jaar), Lianne Veldhuis (9 jaar), Gesiena Blok (8 jaar) en Quinsie Hendriks (9 jaar).
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.