Postzegelbeurs van De Globe

EERBEEK – Postzegelclub De Globe, afdeling Brummen – Eerbeek, hield zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur een postzegelbeurs in café-restaurant De Korenmolen in Eerbeek. De beurs was gericht op kinderen; onlangs is de postzegelclub gestart met een jeugdafdeling.

De club wil de jeugd kennis laten maken met deze leerzame hobby, want dat is het. Ze kunnen bijvoorbeeld postzegels verzamelen over dieren of over aardrijkskunde of geschiedenis. Dan leren ze van één onderwerp heel veel.
Leden van de jeugdafdeling konden hun aankopen betalen met punten. Er was er één die 53 punten had verzameld; hij was lang aan het zoeken en scharrelen om de juiste postzegels te vinden. De punten krijgen de jeugdleden door bij postzegelavonden aanwezig te zijn, of hun loep en pincet bij zich te hebben. Op dit moment heeft De Globe vijf jeugdleden en 42 volwassen leden.
Op de beurs stonden twee handelaren, leden van de postzegelclub en het jeugdwinkeltje van De Globe waar postzegels gekocht en geruild konden worden.
De Globe houdt elke laatste maandag van de maand een postzegelavond in het Tjark Riks Centrum in Eerbeek, voor de jeugd van 19.00 tot 20.00 uur en voor volwassenen van 20.00 tot 23.00 uur. Tijdens een avond kan er een veiling of een lezing zijn of een lid kan zijn verhaal over zijn verzameling vertellen en er is altijd de mogelijkheid om postzegels met elkaar te ruilen. Foto – Han Uenk.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.