Vrijwilligers M-FM gooien bijltje erbij neer

VELP – Problemen bij M-FM, de locale publieke omroep in de gemeente Rheden en Rozendaal. Vlak voor het weekend is een groep (vrijwillige) medewerkers opgestapt. Ze zijn het niet eens met de handelwijze van het bestuur van de Stichting MOS (Micro Omroep Stichting).

De exacte reden van de scheuring tussen medewerkers en bestuur is niet bekend. In een verklaring laat het bestuur van MOS weten dat ‘De afgelopen week de samenwerking met een aantal vrijwilligers is verbroken, omdat zij zich niet willen schikken naar de interne en externe regels van het bestuur cq overheid.”
Sedert donderdag 25 maart werden website en kabelkrant Rijn IJssel niet meer ‘gevuld’ met nieuws en zondagavond draaide DJ-Raymond de Wit als laatste plaat ‘You never walk alone’ na een uitzending vol opmerkingen over de rel tussen de regels en de plaatjes door.

Volgens Thea Bremer, een van de nieuwslezers en hét gezicht van M-FM, is het vertrouwen tussen medewerkers en het bestuur weg. “We hebben dan ook het vertrouwen in het bestuur opgezegd, maar ze wilden niet opstappen. Meer wil ik er nu niet over zeggen.”

Het stichting-bestuur wil bij monde van voorzitter Willem Ekdom niet reageren en ontkent aanvankelijk dat er iets mis is. Het feit dat de media niet meer gevuld worden met ‘vers nieuws’ komt volgens omdat er nieuwe software wordt geïnstalleerd. Later bevestigt hij dat ‘er enkele vrijwilligers zijn opgestapt, maar dat er feitelijk niets aan de hand is’. In de daarna uitgegeven verklaring staat dat M-FM inmiddels is gestart met het groeperen van een nieuw team, zodat de programmering hervat kan worden. “Ik heb morgen (dinsdag, red.) een afspraak met Marco ter Horst en Jeroen Giesenaar om daar over te praten.”
Beide werken voor de Achterhoekse uitgever WCGO.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.