Paasvuur en Lampionnenoptocht

HOENDERLOO – Het Paasvuur in Hoenderloo is altijd één van de hoogtepunten van het jaar. Omdat de klok juist een week eerder is verzet, begint het feest op Eerste Paasdag om 20.30 uur, want het moet wel een beetje donker zijn. Op het schoolplein van de Kakelhof wordt verzameld, de kinderen nemen lampionnen mee (geen kaarsjes) en er wordt een aantal fakkels uitgedeeld door de organisatoren van de Oranjevereniging. De meest lange stoet gaat richting Arckelaan en daarna over de brede laan naar kampheuvel. De route is aangegeven door brandende fakkels. Daarna naar het terreintje waar ooit het Dicon zwembad was. Als het geroezemoes van de stoet in de buurt komt, zorgt de vrijwillige brandweer ervoor dat de hens in de takkenbossen gaat. Karel zorgt voor de muziek en er is een koek- en zopie- tent. Van tevoren heeft Hans de loonwerker met zijn medewerkers de boel keurig opgebouwd. Ook het slot nemen ze voor hun rekening met Frits en de mannen van het Jongenshuis.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.