Wandelen voor water

DIEREN – De groepen 7 en 8 van basisschool De Akker uit Dieren deden vorige week mee aan de sponsorloop Wandelen voor Water. De kinderen liepen een afstand van zes kilometer in het Sonsbeekpark in Arnhem, samen met zes andere scholen.

Het wandelen was behoorlijk pittig, omdat de kinderen in een rugzak zes liter water moesten dragen. Gelukkig was het wel mooi weer. Onderweg werden de kinderen getrakteerd op een krentenbol, een appel en drinken. De leerlingen kwamen moe en voldaan bij het eindpunt (het Nederlands Watermuseum) aan.
Doormiddel van deze sponsorloop werden de kinderen bewust gemaakt van wereldproblematiek op het gebied van drinkwater en sanitair. Het sponsorgeld dat De Akker heeft opgehaald was 1.100 euro. Dit geld is bestemd voor het water- en sanitatieprogramma van Amref Flying Doctors in Mtwara in Tanzania.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.