Edward Gal is wereldkampioen

DIEREN – Wie over de Harderwijkerweg in Dieren rijdt, kan er niet omheen: hier woont een trotse moeder. De in Dieren geboren en getogen dressuurruiter Edward Gal is wereldkampioen en iedereen mag het weten: moeder Carla Gal heeft een groot bord aan het balkon hangen.

Het bord is een idee van Carla’s partner Gerrit van Someren. Het stel is zo trots op de prestaties van Edward. Het afgelopen jaar won hij alle grote wedstrijden: Edward heeft twee EK’s gewonnen en verbeterde tot drie keer toe zijn eigen wereldrecord. Toch was het afgelopen weekend nog even spannend. Donderdag tijdens de grand-prix was hengst Totilas gespannen en moest Edward de winst laten schieten. Tijdens de wereldbekerwedstrijd was het zwarte wonder weer in topvorm en het duo pakte met 89.800 procent de eerste wereldtitel.
En dat is om meerdere redenen goed nieuws. Vrijdag kregen Carla Gal en Gerrit van Someren een schitterend bord overhandigd bij Reclametechnieken Dieren. Koen Welling en Alex Hesse hoorden van het succes van Edward en boden spontaan aan het bord te sponsoren. Dat was weliswaar nog wat voorbarig, de titel was immers nog niet binnen, maar Totilas en Edward maakten alle verwachtingen waar. En dus is het feest. Ook aan de Harderwijkerweg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.