Boomgaard wandelt voor water

DIEREN – Op de Dierense basisschool De Boomgaard N.O. en Zuid werd vrijdag een sponsorloop- en spelletjesdag gehouden voor de organisatie Aqua for All. Hierbij werd aandacht gevraagd voor het tekort aan drinkwater en sanitaire voorzieningen in ontwikkelingslanden.

Zo’n 75 kinderen van de groepen 7 en 8 liepen 6 km rondom hun school met 6 liter water op hun rug in rugzakjes, die beschikbaar waren gesteld door de organisatie. Zo konden zij aan den lijve de praktijk van alle dag in ontwikkelingslanden ervaren.
De leerlingen van de locatie Noord-Oost vulden hun flessen met water uit de vijver; de leerlingen van Zuid haalden water uit de IJssel.
In de weken voorafgaand aan deze dag hebben zij familie, bekenden en buren gevraagd om hen voor een bepaald bedrag te sponsoren. Nou, dat is ze goed gelukt: bij elkaar is ongeveer 1600 euro opgehaald. Onderweg kregen ze nog een appel, beschikbaar gesteld door groentewinkel Bosveld!
De groepen 1 t/m 6 hadden een kleedjesmarkt. Van de opbrengst hiervan ging ook een deel naar Aqua for All. De ouderraad zorgde voor een hapje en een drankje. Na de pauze veranderde de kleedjesmarkt in een spelletjescircuit, allemaal natuurlijk in het teken van water.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.