Home / Velp / Speurtocht naar geschiedenis villa De Arnhorst

Speurtocht naar geschiedenis villa De Arnhorst

VELP – Basisschool de Arnhorst in Velp zoekt naar oude foto’s, ansichtkaarten, verhalen en anekdotes over het schoolgebouw aan de Dillenburglaan. De school wordt momenteel gerenoveerd en uitgebreid, een mooi moment om eens in de geschiedenis te duiken.

De villa aan de Dillenburglaan is in 1912 gebouwd in opdracht van Jonkheer H.M. van der Wijck. Tot aan de Tweede Wereldoorlog woonden hier verschillende mensen, na de oorlog is het pand een tijdje in gebruik geweest als kantoor. Na een grondige verbouwing in 1956 is hier sinds 1957 de lagere school gevestigd. Eerst was dit de Dillenburgschool, sinds 1985 de Arnhorst.
Men is vooral op zoek naar informatie over de villa voordat er een school werd gevestigd, dus de periode voor 1956. Met name beeldmateriaal ontbreekt. Het Gelders Archief heeft weinig in huis en ook de Oudheidkundige Kring en Belangenvereniging Daalhuizen konden weinig betekenen.
Wie informatie heeft over de villa, haar bewoners en geschiedenis, kan contact opnemen met de school. Mevrouw Klein Beernink, tel. 026-3620376, algemeen@de-arnhorst.nl of met Jan Withaar, tel. 026-3620075, jan@ntt.nl.
 

Lees ook

Omroep Gelderland helpt Unisono Velp

VELP- Harmonie Unisono verkeert in nood. Het orkest wil graag extra muzikanten om het orkest …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.