Roofvogeltuin Havikshof weer open

KLARENBEEK – Aan veel bomen, struiken en planten in de Roofvogeltuin De Havikshof aan de Oudhuizerstraat in Klarenbeek is te zien dat het voorjaar in aantocht is. In de vier seizoenentuin bloeit de toverhazelaar nog volop en geven ook de sneeuwklokjes en crocussen hun bekende kleuren nog te zien. Het zachte weer heeft goede invloed op beplanting. Overal bottende knoppen.

Tijdens Pasen gaat de Roofvogeltuin weer op. Op 4 en 5 april is de tuin toegangelijk van 12.00 tot 17.00 uur en daarna iedere zaterdag en zondag.
Valkenier Tjipke Zuidema is druk doende om verbeteringen in de tuin aan te brengen. Nieuwe banken, hier en daar wat boompjes en sommige vaste planten krijgen een nieuwe plaats. Zuidema heeft driftig gesnoeid in de tuin rondom de grote vijver om alles wat open te houden.
Alles zit volop in de knop. Als het meezit dan heeft Pasen al bloeiende esdoorns.
De roofvogels van Tjipke Zuidema hebben de winter prima overleefd. Ze moesten wel wat extra zorg hebben maar zijn in uitstekende conditie. De uilen, oehoes en buizerds hebben het goed naar hun zin. Ze worden flink vertroeteld door Zuidema. De oehoe Anne heeft zelfs vier eieren gelegd maar omdat ze geen partner heeft zijn deze onbevrucht. De vogel is zo vertrouwd met de valkenier dat ze zelfs toestaat dat deze de eieren even onder haar weg haald. De eieren hebben de grootte van een eendenei. Zuidema laat Anne haar broeddrift uitleven over de eieren.
Vanaf de openstelling gaat de Klarenbeekse valkenier ook weer vliegdemonstraties geven met zijn roofvogels. Dit doet hij alleen voor groepen op afspraak (telefoon 055-3012798). Buiten het weekend kunnen groepen voor bezichtiging van de grote roofvogeltuin met fraaie vijver hier ook op afspraak terecht. Tuin- en groenclubs weten de tuin steeds meer te ontdekken. In ieder seizoen is er wat te zien – foto Martien Kobussen
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.