Woningbouw Metelerkampweg Brummen toegestaan

LEUVENHEIM – De gemeente Brummen geeft in principe toestemming voor nieuwbouw Leuvenheim. Op de hoek Arnhemsestraat – Metelerkampweg mogen zeventien woningen verrijzen, mits er aan een aantal voorwaarden wordt voldaan.

De eigenaar van de grond aan de Metelerkampweg gaf enkele jaren geleden al aan graag woningen te bouwen. De gemeente ging hierop in gesprek met omwonenden middels de Adviesgroep Leuvenheim en Leuvenheims Belang. Het dorp stelde een dorpsvisie op, waarin staat aangegeven dat er behoefte is aan met name betaalbare woningen. Voor de Rietgors, de basisschool in het dorp, is het belangrijk dat er meer jonge gezinnen komen.
In de gesprekken met de Leuvenheimers is een aantal plannen de revue gepasseerd. Appartementen werden afgewezen, dit zou niet dorps genoeg zijn. Nu is een schets opgesteld met acht twee-onder-één-kappers en twaalf rijtjeswoningen rondom een hofje. Dit is in principe goedgekeurd, mits de ontwikkelaar nog aan een aantal voorwaarden voldoet. Zo dient de groene aanblik behouden te blijven. Natuurlijk moeten de bouwplannen te zijner tijd voldoen aan de geldende eisen op gebied van bouwkunde, flora en fauna en dergelijke alvorens een bestemmingsplanwijziging kan worden geregeld.

Volgens wethouder Eef van Ooijen is het best bijzonder dat het college in principe akkoord gaat met een woningbouwproject van deze omvang in een dorp als Leuvenheim. “We hebben als gemeente besloten niet alle groene hoekjes in de dorpen vol te willen bouwen, tenzij het project een duidelijke meerwaarde betekent voor het dorp. In dit geval is dit zo, nieuwe woningen dragen bij aan de leefbaarheid van Leuvenheim.”

Deze schetsen zijn een een mogelijke invulling van het terrein aan de Metelerkampweg in Leuvenheim – bron: EVE Architecten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.