Home / Dieren / Klassieke muziek verjaagt hangjongeren, of niet?

Klassieke muziek verjaagt hangjongeren, of niet?

DIEREN – De laatste weken proberen winkeliers van het Callunaplein in Dieren om met klassieke muziek de hangjongeren voor hun winkels te verjagen. Of het echt werkt, kan Wim te Hennepe, voorzitter van de winkeliersvereniging, nog niet zeggen. “De klassieke muziek is één van de onderdelen van het stappenplan dat is opgesteld om het probleem van de hangjongeren op te lossen. We proberen het uit en bij de volgende ledenvergadering gaan we het effect van de klassieke muziek evalueren. Dan kunnen we zeggen of de klassieke muziek effect heeft. Niet alle winkeliers zijn blij met deze muziek en ook niet al het winkelend publiek”, aldus Te Hennepe. Op dit moment wordt de muziek alleen tijdens openingstijden gedraaid. “Het is het proberen waard om ook na openingstijden de klassieke muziek te laten draaien”.
Dit uitprobeersel is dus een onderdeel van een heel plan. De politie, de gemeente en het jongerenwerk werken allemaal mee om het probleem op te lossen. Te Hennepe: “We hebben ook contact gehad met de moskee en Turkse verenigingen om te kijken of zij ook iets kunnen doen. Er zijn allerlei ontwikkelingen en alles bij elkaar zorgt hopelijk voor een oplossing”.
 

Lees ook

Grootse theaterdienst

DIEREN – Wat gebeurt er als je één genereuze generaal, twee stoere soldaten, twee invloedrijke …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.