Home / Bronckhorst / Mogelijke introductie dorpsauto’s in Bronckhorst

Mogelijke introductie dorpsauto’s in Bronckhorst

BRONCKHORST – De Regio Achterhoek en de Vereniging Kleine Kernen zetten op dit moment een pilot op voor de dorpsauto’s, waar gemeenten zich voor kunnen aanmelden. Ook de gemeente Bronckhorst inventariseert of de inwoners interesse hebben in een dorpsauto.

De dorpsauto is een vorm van autodelen; een auto gebruiken wanneer je hem nodig hebt, zonder de volledige lasten ervan te dragen. Onderzoek van de Consumentenbond wijst uit dat autodelen bij minder dan 10.000 kilometer een gemiddelde besparing oplevert van 1.440 euro per jaar.
Bij voldoende animo heeft de gemeente Bronckhorst kans om mee te doen aan de pilot. Op dit moment worden de dorpsbelangenorganisaties benaderd om mogelijke deelnemers op de juiste manier te informeren. Voor een dorpsauto zijn ongeveer vijftien deelnemers nodig.
Als inwoners willen meedoen, kunnen zij contact opnemen met de dorpsbelangenorganisatie in hun kern of met de Vereniging Kleine Kernen via info@vkkgelderland.nl of met de Regio Achterhoek via mobiliteit@regio-achterhoek.nl.

www.regio-achterhoek.nl
www.vkkgelderland.nl
 

Lees ook

Bronckhorst is Wandelgemeente van het Jaar

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst is door wandelkrant Te Voet uitgeroepen tot Wandelgemeente van het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.