Mantelzorgsalon: even op adem komen

RHEDEN/ ROZENDAAL – Ook dit jaar wordt er weer vier keer een ‘mantelzorgsalon’ gehouden. Deze bijeenkomsten zijn bedoeld voor alle mantelzorgers uit beide gemeenten en worden georganiseerd door het MVT (meldpunt vrijwillige thuishulp). De eerste is op 29 maart in het bezoekerscentrum Veluwezoom (van natuurmonumenten) aan de Heuvenseweg 5a in Rheden. Vanaf 13.30 uur is de deur open. Om 14.00 uur start het programma met als thema ’Stress en overbelasting’. Een bezoek aan de salon kost helemaal niets; ook de koffie en thee zijn gratis. Wie problemen heeft met vervoer of niemand kan vinden die de zorg tijdens de afwezigheid overneemt, die kan contact opnemen met het MVT; zij proberen dan een oplossing te regelen.

In de salon wordt een plek geboden waar mantelzorgers (dat is iedereen die zorgt voor een familielid of vriend die langdurig ziek, gehandicapt of oud is) elkaar kunnen ontmoeten en even op adem kunnen komen. Herkenning en erkenning zijn belangrijke aspecten. Ook kan men geinformeerd worden door medewerkers van het MVT over allerlei vragen. Omdat mantelzorg vaak intensief is en langdurig geboden wordt, lopen deze mensen het risico sluipenderwijs overbelast te raken. Het MVT heeft een folder gemaakt over de mantelzorgsalons. Daarin worden onder andere de volgende salons al aangekondigd: 7 juni en 20 september. In november wordt er een speciale Dag van de Mantelzorg gehouden.

Het MVT is telefonisch te bereiken van maandag tot en met vrijdag tussen 9.30 en 11.30 uur op nummer 026 – 38 31 541 of per mail info@mvtrheden.nl
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.