Nieuwe dirigent Rob Kater op uitvoering Mondolia

OOSTERHUIZEN – Sinds juni 2009 heeft het A-orkest van Muziek- en amusementsvereniging Mondolia uit Oosterhuizen een nieuwe dirigent. Zijn naam is Rob Kater. Tijdens de jaarlijkse uitvoering op zaterdag 27 maart zal hij voor het eerst met het A-orkest optreden.

Zijn eerste echte aanraking met een muziekinstrument was op de ambachtschool. Daar stond een drumstel. Dat drumstel werd gebruikt tijdens schoolfeesten en daar mocht hij op spelen. Door goed te luisteren heeft hij zichzelf drummen geleerd. Zo kwam het dat hij tijdens het schoolfeest in een bandje op het drumstel speelde. Niet veel later kocht hij van zijn eerst verdiende geld een drumstel. Daarna speelde Rob in diverse bandjes op feesten en partijen. Hij wilde graag naar het conservatorium, maar daar was jammer genoeg geen geld voor. Een studiebeurs bestond toen nog niet. Hij heeft het toen zichzelf maar aangeleerd.

Zijn gehele muziekcarrière zit van toevalligheden aan elkaar. Zo kwam hij toevallig in aanraking met een saxofoon. Later vond hij ook weer toevallig op de zwarte markt een bugel. Een lid van het fanfareorkest, waarin hij destijds speelde, heeft hem de basisprincipes van dit instrument bijgebracht. Ook leerde hij in hetzelfde fanfareorkest trombone spelen. En met de trombone als gastspeler in Big Bands. Toen heeft hij zijn eigen Big Band opgericht, waar hij orkestleider van werd.

Rob Kater zag een advertentie van Mondolia in het krantje van de NOVAM staan, waarin zij een dirigent zochten. Hij zocht contact met de voorzitter Hugo Hoitink en is gaan kijken op een repetitieavond. Rob: “Mijn indruk van Mondolia is dat het een gezellige club is waar jong en oud met elkaar muziek maakt. Je ziet gewoon dat de leden er lol in hebben en dat de liefde voor de club groot is. Er zijn zelfs een aantal leden al ruim 60 jaar lid. Dat vind ik knap. De samenstelling van het orkest is uniek, ze zingen erbij en de nummers worden aangekleed met gekkigheid. Dat spreekt hem aan. Rob kijkt uit naar de uitvoering, want hij is benieuwd hoe het allemaal precies zal verlopen. Verder hoopt hij, dat hij met heel veel plezier bij Mondolia voor het orkest kan staan. Want zoals hij zelf zegt “ik moet er wel plezier in hebben”.

Het eerste optreden van Rob Kater is op de jaarlijkse uitvoering op zaterdag 27 maart bij de Nieuwe Zweep te Klarenbeek. Het programma van de avond draagt het thema liefde. Het begint om 19.30 uur, de zaal is 18.30 uur open. De jeugd zal de avond openen, dan volgt het A-orkest en de avond wordt afgesloten met sketches en liedjes, waarbij een lach en een traan elkaar zullen afwisselen. Er zijn nog toegangskaarten te verkrijgen. Ze kosten 5,- per stuk en zijn te bestellen bij Hanny van Reen telefoon 055-5051715 of kijk op de website www.mondolia.nl.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.