Loenense huisartsen op de fiets voor goede doel

LOENEN – Op 31 maart stapt heel Nederland massaal op de fiets. Van Middelburg tot aan Stadskanaal en van Haarlem tot Maastricht gaat Nederland tussen 12.00 en 13.00 uur minimaal een half uur fietsen. De Loenense huisartsen zijn een groot voorstander van bewegen en geven die dag het goede voorbeeld door die dag op de pedalen te gaan.

De artsen Jeroen De Witte en Loes Thomson met de assistenten gaan een half uur fietsen door de omgeving van Loenen om ieder aan te sporen mee te doen aan de Wereldrecordpoging.

Overal in Nederland zijn de geel met oranje gekleurde linten te zien. Naar verwachting doen deze dag meer dan een miljoen mensen mee en ondervinden dan hoe plezierig het is om in beweging te komen. Hoe fijn het is om te fietsen. Gemeenten presenteren nieuwe fietsroutes. Kinderen gaan crossen op de driewielers en werknemers ontdekken ‘lunchfietsen’. Nederland is gegrepen door het fietsvirus.

Op 31 maart vindt de Wereldrecordpoging Heel Nederland fietst plaats. Het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen en de Fietsersbond laten op een ludiek manier zien dat fietsen een gemakkelijke manier om aan de dagelijkse dosis beweging te komen.
De Loenense huisartsen hopen dat de Loenense scholen en andere groepen tussen 12.00 en 13.00 uur meedoen aan Wereldrecordpoging door deze dag massaal op de fiets te gaan. Loenen heeft een viertal scholen. Samen kan een forse bijdrage geleverd worden aan de landelijke recordpoging. De huisartsen geven deze dag vanaf de praktijk aan de Corn. Hendrixstraat het goede voorbeeld en pakken even over 12 uur de fiets en maken dan een tochtje door de mooie natuur van Loenen
Aanmelding van scholen en groepen kan eenvoudig bij de site www.HeelNederlandfietst.nl.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.