Pieper en Rook stappen uit Gemeentebelangen

DE STEEG – Wim Pieper en Magda Rook zijn per direct uit de fractie van Gemeentebelangen gestapt. De twee raadsleden gaan in de Rhedense gemeenteraad verder als Groep Pieper.

Pieper spreekt van een ´onwerkbare situatie´ binnen Gemeentebelangen. ¨Er was geen enkele onderlinge communicatie meer.¨ Volgens Pieper bleven mails van hem en van Rook aan het bestuur onbeantwoord. ¨Ook was er verdeeldheid binnen de fractie en werden er binnen de partij allerlei verwijten gemaakt.¨ Pieper doelt op beschuldigingen dat hij in Velp een pamflet heeft verspreid met zijn eigen foto. ¨Ik heb dit pamflet nooit gezien. Als het is verspreid, heb ik geen flauw idee wie dit heeft gedaan.¨ Verder kreeg Pieper van zijn ex-partijgenoten het verwijt dat hij zich niet aan de afspraak heeft gehouden om niet in de raad te gaan. Pieper stond op een onverkiesbare achtste plaats, maar kreeg via voorkeursstemmen alsnog een raadszetel. Dit ging ten koste van Dick Jurriëns, die op plek drie van de kandidatenlijst stond. ¨De afspraak om niet in de raad te gaan, gold alleen voor de nieuwkomers bij Gemeentebelangen. Ik wilde deze niet via voorkeursstemmen passeren, omdat ik blij was met deze ´jongeren´ in de partij.¨

Al in de aanloop naar de verkiezingen was er heibel binnen Gemeentebelangen. De partij verloor uiteindelijk drie van haar zes zetels en heeft door de breuk met Pieper en Rook voortaan slechts één zetel. Alleen Gerrit Jochemsen zal de partij nog vertegenwoordigen in de raad. Afgelopen weekend besloten Pieper en Rook met z´n tweeën verder te gaan als Groep Pieper. Maandag werden de burgemeester en het partijbestuur ingelicht. Pieper: ¨Ik heb de reactie van het bestuur via de krant moeten vernemen.¨ Mogelijk krijgt de fractie in de toekomst de naam Groep Pieper/Rook. ¨Officieel moet de naam van de fractievoorzitter worden gebruikt, maar ik zou de naam van Magda hier graag aan toevoegen¨, aldus Pieper. Rook en Pieper geven de komende tijd prioriteit aan het zoeken van contact met de burgers in de gemeente Rheden. Het eerste werkbezoek heeft inmiddels plaatsgevonden. ¨Magda en ik hebben er allebei het volste vertrouwen in¨, blikt Pieper vooruit.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.