Home / Bronkhorst / Expositie Van eeuwenoud naar hedendaags plateel

Expositie Van eeuwenoud naar hedendaags plateel

BRUMMEN – In de maand april exposeert Ria Stam haar plateelschilderwerk in de bibliotheek van Brummen. Stam ontwerpt eigen handgeschilderde designs op diverse plateelvormen. In haar atelier aan de Voorsterweg 85.
Zij heeft haar opleiding tot plateelschilderes gevolgd bij de Koninklijke Delftse Aardewerkfabriek De Porceleijne Fles en maakt sindsdien serviezen, tegeltableaus, bekers en kannen en veel andere unica uitvoeringen. Een met zorg uitgekozen geboortekaartje kan op een bordje, beker of papbakje geschilderd worden. In haar tuinkamer kan alleen of met een groep een workshop plateelschilderen gevolgd worden. De inspiratie tot dit alles vindt Stam onder andere in haar tuin Het Rhienderenseveld. De tuin is 7000 vierkante meter groot en ligt in het coulissen landschap van Brummen. De tuin is in de maanden juni, juli en augustus open voor publiek.

www.potterydecoration.nl,www.rhienderenseveld.nl  www.bliotheekbrummenvoorst.nl

 

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.