De Horizon loopt voor èn met water

DOESBURG – Woensdag liepen er groepjes kinderen door de binnenstad van Doesburg. Gehuld in een opvallend geel t-shirt van basisschool De Horizon en met een opvallend blauwe rugzak op de rug. De jongens en meiden deden mee aan de actie Aqua for All van Amref en liepen daarvoor 6 kilometer met 6 liter water.

In Afrika moeten mensen vaak kilometers lopen voor hun water. Dit zijn met name de vrouwen en kinderen, die met zware jerrycans heen en weer lopen naar de dichtstbijzijnde put. De actie Aqua for All en de daaraan gekoppelde sponsorloop Wandelen voor Water is bedoeld om aandacht te vragen voor het tekort aan schoon drinkwater in Afrika. Met het lopen van hun rondjes hebben de leerlingen geld ingezameld voor een waterput en schone toiletten voor een dorpje in Tanzania.

Heel erg zwaar vonden de jongens en meiden het nog niet. Het was vooral gezellig en een leuke manier om iets te doen voor het goede doel. Zo af en toe krijgt één van de meiden het voor elkaar een hoffelijke, mannelijke klasgenoot haar rugzak te laten dragen, maar de meeste van de bijna zestig leerlingen draagt de rugzak zelf. Toch realiseren ze zich dat het niet niks is om iedere dag zo’n wandeling te moeten maken, dag in dag uit onder de Afrikaanse zon. Daarom zamelden de kinderen graag geld in voor het goede doel. Na een ochtend lopen, is de opbrengst opgeteld. De kinderen hebben maar liefst 1070 euro bij elkaar gelopen. Dit bedrag wordt door de landelijke actie verdubbeld naar 2140 euro, een schitterend resultaat!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.