Waterschap Veluwe gaat werk langs IJssel uitvoeren

BRUMMEN – Rijkswaterstaat en Waterschap Veluwe zijn een meerjarige samenwerking aangegaan. Waterschap Veluwe gaat voor de overheid de herinrichting doen van diverse gebieden langs de IJssel, waaronder Cortenoever. In totaal worden 30 kilometer oever en zes beekmondingen anders ingericht en wordt onder andere bij Cortenoever een nevengeul gemaakt in de uiterwaarden. Ook worden gemalen vispasseerbaar gemaakt, zodat de vissen en andere waterdieren makkelijker vanuit de IJssel de beken en sprengen op de Veluwe intrekken. Waterschap Veluwe krijgt grote vrijheid bij het werk en wordt op het eindresultaat beoordeeld door Rijkswaterstaat. Het werk moet eind 2015 klaar zijn. De kosten voor Rijkswaterstaat zijn begroot op ruim 30 miljoen euro. Waterschap Veluwe investeert anderhalf miljoen in vispassages en aanpassingen van beekmondingen.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.