Veel animo voor Groot Rhedens Biljarttoernooi

RHEDEN – Liefhebbers kunnen zich nog tot en met 18 april inschrijven voor het eerst Groot Rhedens Biljarttoernooi. Velen hebben zich al ingeschreven. Het is een toernooi met een geheel nieuwe opzet onder de naam Veertigen tegen de klok, een combinatie van drie spelsoorten.

Organisatoren Hans Krähe en Cees Ursem spelen het spel zelf met groot plezier en het leek hen een leuk idee om een grootschalig toernooi in deze vorm op te zetten voor alle inwoners van de gemeente Rheden. Ook spelers die lid zijn van een biljartclub in één van de zeven dorpen, die zelf niet in de gemeente woonachtig zijn, kunnen zich aanmelden. Als koppel speelt men gedurende het gehele toernooi alle partijen gezamenlijk. Inschrijven kan dan ook alleen per tweetal.
Om een partij te winnen moeten er vijfentwintig normale caramboles gemaakt worden, daarna tien over rood (de eerst aangespeelde bal moet de rode zijn) om tenslotte met vijf driebanders de partij uit te maken. De organisatoren hebben er nog een dimensie aan toegevoegd: elke partij dient binnen een half uur beslist te zijn. Dit is een extra handicap, de klok telt genadeloos mee. Als de zoemer gaat, wordt de eindstand genoteerd. De voorrondes worden gespeeld in wijkcentrum De Paperclip in Velp en bij De Gazelle in Dieren.
Ursem: “We gaan met dit toernooi een beetje weg uit de cafésfeer en hebben het reglement zo opgesteld dat er voor zowel beginnende als voor gevorderde biljarters goede kansen liggen om tot ver in het toernooi door te dringen. Bijvoorbeeld, een koppel mag bij elkaar opgeteld niet boven een moyenne van acht uitkomen. Is dat wel zo, dan treedt een extra handicap in werking. In dat geval zijn de eerste vijfentwintig caramboles alleen geldig als er voordat er gecaramboleerd wordt, minimaal een band is geraakt. Zulke maatregelen geven mindere biljarters ook een kans om te winnen”.
De finale wordt op 8 mei bij De paperclip in Velp gespeeld, de winnaar krijgt een prestigieuze wisselbeker en voor de beste vier zijn er mooi prijzen.

Aanmelden:
Hans Krähe, tel. 026 – 4953242
R. Peters, tel. 06 – 27472576
E. Nagelmaeker, tel. 0313 – 412450
www.paperclipvelp.nl
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.