Home / Loenen / Basisschool de Poort herdenkt Robert Etlin

Basisschool de Poort herdenkt Robert Etlin

LOENEN – Kinderen van basisschool de Poort uit Loenen, leerkrachten, ouders en belangstellenden hebben vrijdag een herdenking gehouden bij het oorlogsmonument aan de Vrijenbergweg. Tijdens de Tweede Wereldoorlog kwam op die plek de Franse piloot Robert Etlin om het leven doordat zijn vliegtuig werd aangevallen door de Duitsers.

De kinderen vertrokken vanaf school over het tussen de weilanden gelegen graspad naar het monument. Deze tocht werd begeleid door een doedelzak speler en een trommelaar (opa en moeder van twee leerlingen). Bij het monument werd verteld over Robert Etlin en wat hij voor iedereen betekend heeft. De kinderen droegen zelf gemaakte gedichten voor, zongen liederen en bespeelden muziekinstrumenten. De kinderen hadden allemaal een bloem van huis meegenomen en legden die bij het monument neer en namens de school werd een bloemstuk neergelegd.
 

Lees ook

Kofferbakverkoop bij Kringloop de Waterlelie

LOENEN – Kringloop de Waterlelie houdt zondag 24 juni een kofferbakverkoop. De verkoop is van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.