woensdag 01 december 2021 | WEEK 48 |
HomeLaag-SoerenTe paard van Amsterdam naar Sint Petersburg

Te paard van Amsterdam naar Sint Petersburg

LAAG-SOEREN – Rust, eenheid met de natuur en een beetje avontuur. Dat zoeken Amsterdammers Michel Jacobs en Sander Paul. In ongeveer drie maanden reizen zij te paard van hun woonplaats naar Sint Petersburg. Vorige week reisden ze door de gemeente Rheden.

Vrijdagmiddag komt het tweetal met hun paarden aan op camping Boszicht in Laag-Soeren. De koffie staat klaar, maar voor daar tijd voor is moeten Lista en Odyssey worden verzorgd. De dieren gaan de wei in, krijgen hun voer en rust. Ze zullen nog flink aan het werk moeten, de komende maanden.
“Het is heerlijk om met je paard te reizen”, vertelt Michel Jacobs, in het dagelijks leven werkzaam als IT’er. “Je bent één met de natuur en met je dier. We mijden zoveel mogelijk de reguliere wegen en reizen het liefst over ruiterpaden, dwars door de natuur.” Jacobs, die zichzelf de navigator van het stel noemt, heeft de route vooraf ingedeeld in etappes van ongeveer 30 kilometer. Slaapplaatsen hebben ze niet vastgelegd. “We regelen onze plekken viavia. Veel mensen in het paardenwereldje kennen elkaar en zo komen we van de één naar de ander. Daarbij kunnen we slaapplaatsen regelen via couchsurfing, waarbij je bij mensen thuis logeert.”
Hoewel de heren pas een week onderweg zijn, bevalt het reizen hen nu al enorm goed. “Ik wilde graag langere tijd op reis”, vertelt Sander Paul, sociaal pedagogisch werker van beroep. “Ik heb graag iets te doen op vakantie en de zorg voor mijn paard is fijn werk. Daarbij is reizen per paard een mooie, groene manier om iets van de wereld te zien.” Het is de bedoeling in drie maanden heen en terug te reizen naar Sint Petersburg. Dat vergt de nodige voorbereidingen, want er moet nogal wat worden geregeld voor de dieren, zoals een gezondheidsverklaring voor Duitsland, quarantaine aan de Russissche grens. Maar dat is het allemaal waard en valt volgens de mannen ook best mee. “Reizen met je paard een hoop werk? Kinderen zijn lastiger …”

Met hun reis steunen Jacobs en Paul het goede doel, de manege waar ze beide hun paarden hebben staan en waar Paul bovendien werkt als instructeur. Via de website http://tepaardnaarsintpetersburg.nl kunnen mensen hun sponsoren.
 

spot_img
Verder lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer deze week

0215062_Arie_Teeuw.jpg

Boek: Komt een man bij de gemeente

VELP - Bezuinigingsstrateeg Arie Teeuw uit Velp heeft de afgelopen jaren meer dan 40 gemeenten helpen bezuinigen, voor samen in totaal ruim 150 miljoen. In alle gevallen haalbare bezuinigingen met minstens de omvang van het met het gemeentebestuur afgesproken bedrag. Het geheim van zijn succes onthult Teeuw in het boek

0215842_schrijven__pen_op_papier.jpg

Write for Rights in Doesburg

DOESBURG / ANGERLO - Jaarlijks wordt rond 10 december, de Internationale Dag van de Rechten van de Mens, de actie Write for Rights gehouden door Amnesty International. Overal ter wereld worden brieven geschreven voor mensen die onterecht vastzitten of bedreigd en gemarteld worden omdat ze opkomen voor hun rechten. In

0215395_Cor_en_Koos_Te_Gek_1.JPG

Vrouwenkoor Te Gek heel blij met nieuwe begeleider

BRUMMEN - Na een wekenlange zoektocht naar nieuwe begeleiding van het koor, waren bestuur en dirigent van Vrouwenkoor Te Gek bijna ten einde raad. Toen kwam er een verlossend telefoontje. De erg ervaren koorbegeleider organist/pianist Koos van Raaij meldde zich spontaan bij het bestuur van Te Gek. Koos had in

0214410_Gemeentehuis.JPG

Gemeente en inwoners werken samen aan beheer openbare ruimte

GEM. RHEDEN - De gemeente Rheden heeft een integraal beheerplan opgesteld voor de openbare ruimte. Hierin staat hoe de gemeente de komende jaren een veilige en duurzame leefomgeving wil realiseren. Door integraal te werken, kan de gemeente efficiënter omgaan met budgetten.

0215976_kunstuitleen.jpg

Nieuwe Ruimte start met Kunstuitleen

VELP - Vrijdag 3 december start in de bibliotheek Veluwezoom aan Den Heuvel in Velp de Kunstuitleen van de stichting Nieuwe Ruimte, het podium voor beeldende kunst in de gemeente Rheden.

0215959_thuiszorg.jpg

Thuiszorg Oost-Gelderland schaalt zorg af en bereidt voor op code zwart

REGIO - De zeven organisaties voor thuiszorg en ouderenzorg (VVT) in Oost-Gelderland gaan hun zorgverlening drastisch verminderen en trekken samen op in het plaatsen van patiënten uit het ziekenhuis. Tegelijkertijd wordt het scenario voorbereid waarin alleen nog de minimaal noodzakelijke zorg wordt verleend.