Te paard van Amsterdam naar Sint Petersburg

LAAG-SOEREN – Rust, eenheid met de natuur en een beetje avontuur. Dat zoeken Amsterdammers Michel Jacobs en Sander Paul. In ongeveer drie maanden reizen zij te paard van hun woonplaats naar Sint Petersburg. Vorige week reisden ze door de gemeente Rheden.

Vrijdagmiddag komt het tweetal met hun paarden aan op camping Boszicht in Laag-Soeren. De koffie staat klaar, maar voor daar tijd voor is moeten Lista en Odyssey worden verzorgd. De dieren gaan de wei in, krijgen hun voer en rust. Ze zullen nog flink aan het werk moeten, de komende maanden.
“Het is heerlijk om met je paard te reizen”, vertelt Michel Jacobs, in het dagelijks leven werkzaam als IT’er. “Je bent één met de natuur en met je dier. We mijden zoveel mogelijk de reguliere wegen en reizen het liefst over ruiterpaden, dwars door de natuur.” Jacobs, die zichzelf de navigator van het stel noemt, heeft de route vooraf ingedeeld in etappes van ongeveer 30 kilometer. Slaapplaatsen hebben ze niet vastgelegd. “We regelen onze plekken viavia. Veel mensen in het paardenwereldje kennen elkaar en zo komen we van de één naar de ander. Daarbij kunnen we slaapplaatsen regelen via couchsurfing, waarbij je bij mensen thuis logeert.”
Hoewel de heren pas een week onderweg zijn, bevalt het reizen hen nu al enorm goed. “Ik wilde graag langere tijd op reis”, vertelt Sander Paul, sociaal pedagogisch werker van beroep. “Ik heb graag iets te doen op vakantie en de zorg voor mijn paard is fijn werk. Daarbij is reizen per paard een mooie, groene manier om iets van de wereld te zien.” Het is de bedoeling in drie maanden heen en terug te reizen naar Sint Petersburg. Dat vergt de nodige voorbereidingen, want er moet nogal wat worden geregeld voor de dieren, zoals een gezondheidsverklaring voor Duitsland, quarantaine aan de Russissche grens. Maar dat is het allemaal waard en valt volgens de mannen ook best mee. “Reizen met je paard een hoop werk? Kinderen zijn lastiger …”

Met hun reis steunen Jacobs en Paul het goede doel, de manege waar ze beide hun paarden hebben staan en waar Paul bovendien werkt als instructeur. Via de website http://tepaardnaarsintpetersburg.nl kunnen mensen hun sponsoren.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.