Over water lopen

DIEREN – Het was een aparte sensatie voor de kinderen van het Spetterfeest in Dieren; ze konden daadwerkelijk over water lopen. Het was één van de spelen met een boodschap in de Dierense sporthal.

Men neemt een bak water, voegt daar dertig kilo maïzena aan toe en krijgt vervolgens een melkachtige vloeistof waar je je hand in kunt steken, maar waar je ook over heen kunt lopen. De parallel met het bijbelse verhaal waarin Jezus over water loopt is dan snel gemaakt. “Dat was ook de bedoeling”, legt Elma Tameling namens de organisatie uit. “In het bijbelse verhaal loopt Petrus, één van de discipelen, over water omdat Jezus hem zegt dat hij dat kan. Petrus gelooft dat en dan kan het. Dat verhaal hebben we de kinderen verteld, voordat ze over het ‘water’ mochten lopen. We hebben ze uitgelegd dat Jezus je kan helpen, maar dat je hem dan wel moet vertrouwen. In hem moet geloven. Want hoewel het drie keer per jaar een vrolijke en ongedwongen speelmiddag in de sporthal is, willen we de deelnemende kinderen toch ook iets meegeven uit de bijbel”, aldus Tameling.
Ruim 130 kinderen waren zaterdag actie in de sporthal. Kinderen van kerkleden, maar ook veel andere kinderen, die gewoon een leuke middag hebben gehad. En daar hoort tijdens het Spetterfeest ook een bijbels verhaal bij
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.