Het hele leven zingen bij Sions Lofzang

HOOILAND – Zingen is voor menigeen een fijne vrijetijdsbesteding. En als het dan ook nog een erg gezellige club is, blijf je daar zingen. Je hele leven lang. Evert de Weerd en Wim Capel zingen al zestig jaar onafgebroken bij de Christelijk Gemengde Zangvereniging Sions Lofzang in de buurtschap Hooiland bij Klarenbeek.

Tijdens de komende uitvoering van het koor op vrijdag 26 maart worden beide diamanten jubilarissen in het zonnetje gezet samen met Fenny van de Brink-Veldhuis die al een halve eeuw hier zingt en Fenny van de Hel-Slijkhuis en Derkje Veldhuis-Capel die het koor al veertig jaar trouw zijn.

Opvallend is dat de vijf jubilarissen nauw verwant aan elkaar zijn. Familie, schoonfamilie of vrienden. Wim Capel en Derkje Veldhuis-Capel zijn broer en zus en komen uit een muzikaal nest. Beiden wilden graag verder gaan in de muziek om een muziekinstrument te gaan bespelen maar kregen de kans niet omdat moeder vroeg overleed en er hulp geboden moest worden en brood op de plank. Wim is 77 jaar en zijn zus 74 jaar. Beiden zingen erg graag. Wim is er trots op dat zijn dochter Dini bij het koor zingt en ook piano en orgel speelt. Kleindochter Gemma Scherpenzeel doet met haar dwarsfluit ook mee op de uitvoering. Eigenlijk is Derkje al 58 jaar betrokken bij het koor. Haar man was secretaris maar zij deed thuis het werk. Later toen het thuis kon werd zij ook lid en zingt nu al veertig jaar haar partij.
Evert de Weerd is ook een diamanten lid die op 17 jarige leeftijd bij het koor kwam. Eerst als tenor en nu al vele jaren als bas. Hij bleef bij dit koor omdat het altijd ‘zo gemoedelijk’ is. Ondanks de verschillende dirigentenwisselingen bleef hij bij Sions Lofzang. 15 jaar had hij een bestuursfunctie. Nu woont hij in Beekbergen maar komt toch graag wekelijks naar het Hooiland voor het zangavondje.

Fenny van de Brink (65) is een schoonzus van Derkje. Zij is al 12 jaar voorzitter van Sions Lofzang en vindt het zingen nog altijd erg fijn. Zij was eerst bij de kinderzang en stapte op 15-jarige leeftijd over naar ‘de grote zang’. De daling van het ledental baart haar als voorzitter grote zorgen maar zij hoopt dat koort met 28 leden nog een flinke tijd kan doorgaan. Door de vergrijzing en het wegblijven van jongere leden daalt ieder jaar het ledental. “We kunnen toch nog een goed zangprogramma brengen dat het publiek zeker kan waarderen. We hebben alle moeite gedaan om leden te werven maar de jongeren willen dit niet meer. Ze zingen liever in popkoren. We gaan door zolang het kan”.

Fenny van de Hel (65) en veertig jaar lid, kwam tegelijk met (vriendin) Fenny van de Brink bij het koor en zou nu dus ook een gouden lid zijn. Zij koos er voor toen de kinderen kwamen thuis te blijven en ook te helpen op de boerderij. Na een paar jaar bedankte zij als lid. In 1970 kwam zij weer bij het koor. Zij is ook een tijdlang bestuurslid geweest. Fenny voelt zich er nog heerlijk thuis.

 

Uitvoering

De jubilarissen worden gehuldigd door bestuurder Gert Voogt van de KCZB tijdens de uitvoering van Sions Lofzang die wordt gehouden op vrijdag 26 maart om 19.30 uur in Ons Gebouw aan de Woudweg in Klarenbeek. Onder leiding van dirigent Adriaan Laseur zingt het koor een twaalftal liederen en samen met het publiek ‘Welk een vriend is onze Jezus’ en ‘Kroon Hem met gouden kroon’. Solisten zijn Gerard Janssen op trompet en Gemma Scherpenzeel op dwarsfluit.
In het tweede deel van de avond speelt de toneelgroep Klaver 5 uit De Vecht de tragi-komedi Ches Dolly ‘encore’. Van Jose Frehe en Rob van Vliet. De aanvang is om 19.30 uur en de kaarten kosten 5 euro.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.