Onderhandelingen Rhedense coalitie vorderen gestaag

DE STEEG – De VVD, het CDA, D66, GroenLinks en de ChristenUnie maken vorderingen met de onderhandelingen voor de Rhedense coalitie. Dit schrijft de VVD op haar website.

De coalitiebesprekingen zijn afgelopen week van start gegaan. De VVD heeft als grootste partij in de gemeente Rheden het voortouw genomen in de onderhandelingen. ¨De gesprekken verlopen tot op heden plezierig en constructief¨, laat de partij weten. De beoogde coalitie heeft inmiddels een aantal uitgangspunten bepaald, onder meer op het gebied van bezuinigingen. Het huidige begrotingstekort van 750.000 euro zal in het akkoord worden ingevuld met bezuinigingsmaatregelen. De partijen maken hier momenteel afspraken over. ¨Het is nog niet duidelijk om welk bedrag het zal gaan, maar er wordt uitgegaan van enkele miljoenen¨, schrijft de VVD.
De raad en organisaties in de gemeente zullen bij de bezuinigingsvoorstellen worden betrokken. Tijdens de coalitieonderhandelingen worden prioriteiten vastgesteld en wordt bepaald naar welke onderwerpen er minder geld zal gaan. De bezuinigingen moeten uiterlijk begin 2011 concreet zijn. De partijen hebben de afgelopen week tevens gesproken over speerpunten in de komende raadsperiode van vier jaar. Over deze punten is volgens de VVD grotendeels overeenstemming bereikt. ¨We streven ernaar om zo spoedig mogelijk tot een akkoord te komen¨, aldus de VVD. Volgende week zullen er weer enkele gesprekken plaatsvinden.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.