Leerlingen openen zelf hun Plusklas

RHEDEN – Onder toeziend oog van wethouder Kock, ouders, zusjes, broertjes en leerkrachten is onlangs de PCBO Plusklas in Rheden officieel geopend. De organisatie was geheel in handen van de leerlingen zelf. Met dans, een gezamenlijke yell en een reuze sleutel openden zij hun lokaal.

Na afloop genoten aanwezigen van zelfgemaakte cakejes en pannenkoekrolletjes. De vijf scholen van PCBO Rheden, Protestants Christelijk Basisonderwijs, hebben de koppen bij elkaar gestoken en zijn gestart met een Plusklas voor (hoog)begaafde leerlingen van groep 5 en 6. Iedere woensdag komen de twaalf leerlingen bij elkaar op Boomgaard Noordoost in Dieren om van en met elkaar te leren onder begeleiding van twee leerkrachten. Het programma staat los van de gewone lessen in de eigen klas. De meerwaarde zit vooral in andere wijzen van leren, de onderwerpen, het spreken van gelijkgezinden en de extra aandacht voor de sociaal-emotionele ontwikkeling. Om ook buiten schooltijd verder te kunnen, beschikken de leerlingen allemaal over een usb-stick, in de klas werken ze op laptops. De verwachting is dat de Plusklas in het nieuwe schooljaar wordt uitgebreid met nog twee leerjaren.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.