Gratis compost te halen voor Doesburgers

DOESBURG – Inwoners van de gemeente Doesburg kunnen op zaterdag 20 maart gratis compost scheppen bij AVR-Afvalverwerking in Duiven.

Met deze actie bedanken AVR en de gemeente Doesburg de inwoners voor de inspanning om groente-, fruit- en tuinafval (GFT) te scheiden. AVR verwerkt het afval tot compost. Men krijgt het ingezamelde afval nu terug, in de vorm van compost.

Gratis compost scheppen kan op zaterdag 20 maart 2010 bij AVR, Rivierweg 20 in Duiven van 09.00 tot 14.00 uur. Hier kan een mengsel van groencompost met een percentage gft-compost worden geschept. De compost is niet verpakt. Er zijn geen scheppen en zakken beschikbaar. Denkt daarom zelf aan stevige zakken en een schop?

Compost is een natuurlijke bodemverbeteraar. Het stimuleert de groei van bloemen en planten op een milieuvriendelijke wijze, het reguleert de waterhuishouding en zorgt voor een natuurlijke balans in de bodem.
Het hergebruik van organisch afval heeft een positief effect op het milieu. Zo legt compost CO2 vast in de bodem, waardoor het niet vrijkomt in de lucht. Compost helpt dus in de strijd tegen de opwarming van de aarde. Composteren bespaart ook geld omdat het een goedkope manier van afvalverwerking is. Kortom: genoeg redenen om het GFT goed gescheiden te blijven aanleveren!
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.