Rheden Bestrating wordt Grinthuizen

RHEDEN – De nieuwe woonwijk Rheden Bestrating krijgt de naam Grinthuizen. De afgelopen weken konden inwoners via de site van de gemeente Rheden een stem uitbrengen op drie verschillende namen.

De naam Grinthuizen kreeg ruim 46 procent van de stemmen. De tweede plaats was met ruim 43 procent voor Het Kareel. Steenweert was beduidend minder populair, want deze naam kreeg slechts 10 procent van de stemmen. Er is in totaal ruim tweeduizend keer gestemd. De drie namen verwijzen naar de historie van het plangebied. De locatie van Rheden Bestrating was in de 19e eeuw een enorme grintmijn. Er bestond in die tijd een landelijke grinthandel voor het opkomende spoorwegnet. Rheden ligt op een grote grintheuvelrug die dateert uit de vierde ijstijdperiode.
De eerste werkzaamheden voor de bouw van de nieuwe wijk zijn onlangs gestart. In het plangebied aan de oostkant van het Rhedense dorpshart moeten 200 woningen komen, waaronder 92 woningen in de sociale sector. In het meest gunstige geval zal de wijk in 2012 klaar zijn.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.