Koop een uiltje voor het goede doel van Rens

EERBEEK – In de bibliotheek in Eerbeek worden bijzondere houten uiltjes verkocht. Deze worden gemaakt speciaal voor Rens Heijink uit Loenen, die kampt met een zware ziekte.

Rens is heel ziek. Hij is drie jaar oud en heeft een energiestofwisselingsziekte die zijn energievermogen afbreekt. Hierdoor wordt Rens steeds zieker. Er wordt nauwelijks onderzoek gedaan naar de ziekte omdat er geen geld voor is. De opa van Rens kon dit niet aanzien en is begonnen met het maken van houten uiltjes. Deze uiltjes verkoopt hij. Na aftrek van materiaalkosten gaat er per uiltje 5 euro naar de stichting Energy4All. Dit is de stichting die onderzoek wil ondersteunen naar deze energiestofwisselingsziekte. Jochem Myjer en Jochem van Gelder zijn ambassadeurs van deze stichting. Het blijkt een succesvol project. Na alle media-aandacht, waaronder een uitzending op SBS6, zijn er al ruim zeventienhonderd uiltjes besteld. Opa is de komende tijd erg druk.
Ook in de bibliotheek in Eerbeek zijn deze uiltjes te koop. Er is een vitrine ingericht met informatie over Rens en zijn ziekte. Voor 6 euro kan iedereen een uiltje kopen en daarmee de stichting en onderzoek naar de ziekte steunen. Lidmaatschap van de bibliotheek is niet nodig.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.