Oranjeboom voor 100 jaar Doesburg en Oranje

DOESBURG – Woensdag werd op de Achtermarkt in Doesburg een kastanjeboom geplant. Op de plaats achter de kerk heeft oorspronkelijk ook een kastanjeboom gestaan, zodat er nu ook weer voor een kastanjeboom is gekozen. Aangezien de Vereniging Doesburg & Oranje 100 jaar bestaat werd er een fraaie ‘Oranjeboom’ geplant. Voor de maand maart is gekozen omdat de statuten in maart 1910 gepasseerd zijn en dat samen met de boomplantdag was een mooie gelegenheid.

In tegenwoordigheid van het bestuur van Doesburg & Oranje was de eer om de boom te planten voor burgemeester Kees Luesink, ere-lid Ed Krabbenbos en voorzitter Carla Bekken. Met wat hulp van twee mensen van de gemeente Doesburg werd de boom professioneel in de grond gezet. Ook ere-lid Gerdien Lemstra was uitgenodigd maar helaas was zij verhinderd.

Bij deze kastanjeboom zal nog een bordje komen waarop staat dat het de Oranjeboom is en wanneer en ter welke gelegenheid deze werd geplant. En zo als het hoort werd er getoost met een echte Doesburgse Oranjeborrel.
Er staan in Doesburg een stuk of zes Oranjebomen en waar deze precies staan is eigenlijk niet echt bekend maar dit zal nu uitgezocht worden en ook bij deze bomen zal een bordje komen te staan zodat het voor iedereen duidelijk is.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.