Rheden: bouw Winkelcentrum Velperbroek nog voor de zomer

DE STEEG / VELP – Projectontwikkelaar Bouwfonds wil nog voor de zomer starten met de bouw van Winkelcentrum Velperbroek. Dit schrijft de gemeente Rheden in een brief aan de omwonenden.

Op het terrein aan de Kennedylaan in Velp moeten 106 appartementen, een parkeergarage, woningen en 4000 vierkante meter aan commerciële ruimte komen. Op korte termijn moet duidelijk worden of en wanneer de nieuwbouw kan starten. Ontwikkelaar Bouwfonds kreeg al in 2008 toestemming van Rheden om te bouwen, maar de verkoop van de woningen was toen nog niet rond. Bovendien wilde Bouwfonds de bezwarenprocedure afwachten. Tegen het besluit van het college om een bouwvergunning te verlenen, is afgelopen november beroep ingesteld bij de rechtbank. Rheden verwacht dat dit beroep in mei wordt behandeld. Als de bouwvergunning overeind blijft, wil Bouwfonds zo snel mogelijk starten met de bouw.

De gemeente Rheden heeft voor het project 900.000 euro subsidie van het Rijk gekregen. Deze subsidieregeling is in het leven geroepen om tijdens de economische recessie de werkgelegenheid te stimuleren. Voorwaarde voor het behoud van de subsidie is dat de bouw van het winkelcentrum vóór 1 juli 2010 moet starten. De gemeente voert de komende tijd een aantal voorbereidende werkzaamheden op het terrein uit. Twee kleine percelen worden bouwrijp gemaakt. Hiervoor moeten onder meer fietsklemmen en vlaggenmasten worden weggehaald. Ook een aantal bomen en een haag worden verwijderd.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.