Cultuur en sport in CU! Dance

DIEREN / ARNHEM – CU! Dance start in het schooljaar 2010/2011 op vier Gelderse vmbo-scholen. De leerlingen van Het Rhedens in Dieren, Arentheem College in Arnhem, Scholengroep Cambium in Zaltbommel en het Ulenhof College (locatie ’t Beeckland) in Vorden gaan aan de slag met diverse dansactiviteiten.

CU! Dance is een project van het Gelders Kenniscentrum voor Kunst en Cultuur, Edu-Art en de Gelderse Sport Federatie in opdracht van de provincie Gelderland.
De dansactiviteiten worden uiteindelijk in het reguliere lesprogramma ingebed. Dit met als doel om vmbo-leerlingen via dans tot een actieve levensstijl te stimuleren en daarnaast kennis te laten maken met dans als cultuurvorm. “Het is een groep die weinig met kunst en cultuur in aanraking komt en niet zoveel sport en beweegt. CU! Dance is een uitgelezen kans om dit te veranderen,” aldus Merlin te Wilt van de Gelderse Sport federatie.
Bij CU! Dance volgen groepen van de deelnemende scholen gedurende derig weken danslessen tijdens schooltijd. De danslessen worden gegeven door lokale dansaanbieders die dansstijlen beheersen die jongeren aanspreken zoals streetdance en hiphop. Aan het eind van het schooljaar presenteren de leerlingen een dansproductie die niet alleen op school maar ook op een groot Gelders dansevenement wordt opgevoerd. Foto – Monique Scheper.

Merlin te Wilt
Tel. 026 – 3540377
E-mail. merlin.te.wilt@gelderland-sport.nl
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.