Sportclub Doesburg kiest voor sportbegeleiding

DOESBURG – Het voltallige bestuur van Sportclub Doesburg heeft unaniem besloten om het sport-begeleidingsplan toe te passen binnen de vereniging. Samensmelting van de resultaatgerichtheid en de ontwikkeling van jeugdleden gaat de club verder brengen.

Het bestuur onderkent haar maatschappelijke functie en is zich bewust van het feit dat zij hiermee bijdraagt aan de sociaal-emotionele ontwikkeling van jeugdleden, in het bijzonder voor kinderen met speciale begeleidingsbehoefte. Zij streeft ernaar om het talent in ieder kind naar boven te halen.
Initiatiefnemer Laurens Kupers gaat de club hierbij ondersteunen. Het bestuur heeft ingestemd om Lidy Ensing als coördinator te benoemen. Kupers gaat samen met Ensing het traject sportbegeleiding opstarten waarbij leiders, trainers, scheidrechters en ouders ondersteund worden in de begeleiding van kinderen die behoefte hebben aan extra ondersteuning. Het gaat om kinderen met gedrags- en/of sociaal-emotionele problematiek. Samen wordt een plan van aanpak gemaakt hoe om te gaan met deze kinderen zodat zij lekker kunnen blijven voetballen in hun team.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.