Nieuwe site geeft overzicht regionale wegwerkzaamheden

REGIO – Vanaf heden kunnen weggebruikers een nieuwe website raadplegen voor de wegwerkzaamheden en omleidingen in Gelderland. Gedeputeerde Marijke van Haaren zette vrijdag met een klik op de muisknop de site online. De site is een initiatief van de provincie Gelderland en voortgekomen uit de wens om weggebruikers goed te informeren over wegwerkzaamheden en omleidingen. Dit heeft geleid tot één site met alle wegwerkzaamheden: www.bereikbaargelderland.nl.

Alle Gelderse wegbeheerders leveren informatie aan voor deze nieuwe website. Wanneer er een straat of snelweg is afgesloten, is informatie beschikbaar over een alternatieve route. Weggebruikers kunnen zich bovendien aanmelden voor de e-mailservice. Ze ontvangen dan een bericht wanneer er bijvoorbeeld in de buurt of op de route naar het werk wegwerkzaamheden gepland zijn.

Marijke van Haaren roemde ‘de goede samenwerking tussen wegbeheerders met als resultaat een website met betrouwbare en actuele informatie. Niet alleen de Gelderse weggebruiker kan voortaan de meest geschikte route kiezen, ook hulpdiensten zoals politie en brandweer hebben er baat bij.’

Wegbeheerders hebben voortaan beter zicht op elkaars wegwerkzaamheden. Zo kunnen ze wegwerkzaamheden goed op elkaar afstemmen, waardoor weggebruikers er minder last van hebben. Dit moet zorgen voor een betere doorstroming.De doorstroming van het verkeer op de Gelderse wegen is een aandachtspunt van de provincie Gelderland.

Bestuurders Joke Cuperus (Rijkswaterstaat Oost-Nederland), Jaap Modder (Stadsregio Arnhem Nijmegen) en Marijke van Haaren (provincie) ondertekenden 12 maart ook een convenant. Hierin staan afspraken over het volledig en tijdig blijven melden van wegwerkzaamheden. De provincie had al eerder convenanten ondertekend met alle Gelderse gemeenten.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.