Doesburgse Hanzefeesten zoekt muzikanten

DOESBURG – In Doesburg herleven op zaterdag 12 juni van 10.00 tot 16.00 uur de middeleeuwen tijdens het Hanzefeest, waar mannen, vrouwen en kinderen middeleeuws gekleed gaan. Er worden activiteiten georganiseerd die een indruk geven van de Doesburgse middeleeuwen.

Voor het onderdeel muziek wil de organisatie graag in contact komen met kindreen van de basisscholen, middelbare scholieren en alle overige Doesburgers die een muziekinstrument bespelen.
De basisschoolleerlingen die bijvoorbeeld blokfluit, viool, cello of harp spelen of kunnen trommelen, gaan met elkaar onder leiding van Zwaan Stam geuzenliedjes instuderen. Op het Hanzefeest treedt het groepje musicerende kinderen twee keer op. Het oefenen gebeurt op de woensdagen 12, 19 en 26 mei, 2 en 9 juni van 16.00 tot 17.00 uur.
De middelbare scholieren en alle overige Doesburgers die een muziekinstrument bespelen (het gaat om een verplaatsbaar instrument), zullen onder leiding van Frank Lange middeleeuwse muziekstukjes instuderen. Tijdens het Hanzefeest geeft dit ensemble twee keer een concertje. Het oefenen vindt plaats op zaterdag 29 mei van 10.00 tot 12.00 uur en een nader af te spreken generale repetitie.

www.doesburgsehanzefeesten.nl
E-mail. marjolijnvanrietschoten@kpnplanet.nl
Tel. 0313 – 484880
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.