Kaartverkoop Outdoor Gelderland gestart

DE STEEG – De kaartverkoop voor Outdoor Gelderland, het grote hippische evenement in De Steeg, is van start gegaan. Net als vorig jaar vindt hier het Nederlands Kampioenschap dressuur plaats. Lokale held en titelverdediger Edward Gal is present met zijn kampioenspaard Totilas. Daarnaast zal ook een deel van de internationale top aanwezig zijn.

Vorig jaar kwamen ruim 36.000 mensen naar de succesvolle zesde editie van Outdoor Gelderland. Dit grote bezoekersaantal kwam mede aan het Nederlands Kampioenschap Dressuur, dat toen voor het eerst onderdeel was van het evenement. Het succes en de populariteit van de dressuursport zal het aantal bezoekers wellicht nog wat opvoeren.
Titelhouder Edward Gal is ook dit jaar favoriet voor de nationale dressuurtitel. De ambassadeur van Outdoor Gelderland maakte vorig jaar tijdens Outdoor Gelderland een eind aan de jarenlange heerschappij van Anky van Grunsven. De nationale titel van Totilas bleek slechts een eerste overwinning in een lange reeks. Edward Gal en Totilas maakten het afgelopen jaar een zegetocht langs de nationale en internationale toernooien, waarbij het duo maar liefst drie keer een nieuw record vestigde. Gal, geboren en getogen in Dieren, kijkt uit naar Outdoor Gelderland. “Dit is mijn toernooi”, zegt hij. “Een keer verliezen is niet erg, daar kan je alleen maar van leren, maar dit wil ik sowieso winnen."

www.outdoorgelderland.nl
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.