Wethouders bezoeken psz Hall

HALL – Wethouders Ria Aartsen en Eef van Ooijen brachten vorige week een bezoek aan de Peuterspeelzaal in Hall. Hier waren zij op uitnodiging van de werkgroep The Hall Effect.

Het aantal peuters in Hall loopt terug. De Stichting Kinderopvang Brummen Eerbeek (SKBE) heeft al voorzichtig een sluiting aangekondigd. Een kleine peuterspeelzaal is immers niet rendabel. The Hall Effect, de groep de vecht voor een leefbaar en vitaal Hall, zou dit vreselijk vinden. De Hallse samenleving en basisschool De Vossestaart hebben de handen ineengeslagen om sluiting van de peuterspeelzaal te voorkomen.

Vorige week maandag kwamen de wethouders op werkbezoek in Hall. Daar kregen ze van de peuters een zelfgemaakt werkstuk en een petitie namens de inwoners van het dorp. In een gesprek heeft de werkgroep duidelijk gemaakt wat het belang is van de peuterspeelzaal en de Vossestaart door het dorp. Wethouder van Aartsen erkent dit belang, evenals de diverse politieke partijen in de gemeente. “De politiek is van mening dat er gekeken moet worden naar mogelijkheden om de peuterspeelzaal open te houden”, vertelt René Bakker, directeur van De Vossestaart en lid van The Hall Effect. “We kregen het advies om hierover in gesprek te gaan met SKBE. De werkgroep wil graag aan de slag. Er zijn plannen om een open dag te organiseren en er wordt druk gewerkt aan een eigen folder.” De dag werd afgesloten met een goed gevoel en de hoop dat de peuterspeelzaal nog lang zal blijven bestaan.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.