WDR maakt opnamen in Doesburg

DOESBURG – De cameraploeg van de WDR werd opgewacht door stadgids Wim Schiks, in vol middeleeuws ornaat. Hij leidde vervolgens de Duitse gasten door Doesburg. Tijdens de zonovergoten dag lag de stad er fraai bij. Pure promotie voor de stad en dat was ook de bedoeling.

De West Deutsche Rundfunk filmde de hele dinsdag voor een lang item, dat als promotiefilm op de Duitse TV te zien zal zijn. De verwachting is dat een miljoenenpubliek op die wijze kennismaakt met de fraaie binnenstad en het zal ongetwijfeld het toerisme een impuls geven. De gemeente zorgde voor de ontvangst van de tv-ploeg, die onder meer opnamen maakte in de mosterdfabriek, de Martinitoren en bij Edelsmederij Tobias. De DOV had opgeroepen de banieren van ‘Doesburg Hanzestad’ op te hangen en dat gaf onder de mooie voorjaarszon een fraai beeld.

Wanneer de opnamen worden uitgezonden is nog niet exact bekend, maar zullen we laten weten zodra dat definitief vast staat.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.