Nieuwe gemeenteraad Rheden geïnstalleerd

DE STEEG – Burgemeester Petra van Wingerden heeft donderdagavond de nieuwe gemeenteraad van Rheden geïnstalleerd.

Op meer dan de helft van de zetels komt een nieuw raadslid te zitten. In de VVD-fractie zijn Lineke Wassenaar, Jaap Uijthof en Rob Koekkoek nieuw. Uijthof zat eerder al wel voor D66 in de raad. De PvdA verwelkomde Wieke Kluft en Gea Verkerk als nieuwe raadsleden. Het CDA heeft drie nieuwe gezichten: Tjebbe Vugts, Ansieneke van Oosterom en Tanco Frijlink. Krista den Hertog, Dorus Klomberg en Ada Spaargaren nemen namens D66 plaats in de raad. De partij zit na vier jaar afwezigheid weer in de gemeenteraad. Ook Jorine Dirks van de SP en Magda Rook van Gemeentebelangen zijn nieuwkomers. Alle 27 raadsleden legden de eed of gelofte af, waarmee ze beloven zich onder meer te zullen houden aan de Grondwet. Jorine Dirks van de SP krijgt de komende raadsperiode nog een extra verantwoordelijkheid. Als jongste raadslid van Rheden mag zij vier jaar lang voor een Ficus Benjamin zorgen. Ze kreeg de kamerplant van Dirk Reusink van GroenLinks, die voorheen de ´benjamin´ van de raad was. Pas als het college is gevormd, is de exacte samenstelling van de raad zeker. Een aantal raadsleden kan nog doorschuiven naar een wethouderspost.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.