Door weer en wind blijft Rhederhof in de race

RHEDEN – In het televisieprogramma Het Mooiste Pand van Nederland op SBS was woensdag 10 maart te zien hoe de laatste vier panden begonnen aan hun restauraties. Wekelijks geeft de jury een weekopdracht. Ze beoordelen aan de hand daarvan welk pand afvalt en geen kans meer maakt op 1 miljoen euro.

Landgoed Rhederhof in Rheden heeft de opdracht gekregen om de linker gevel van het pand te restaureren. Omdat Rhederhof als enige een restauratie buitenshuis heeft, werd snel duidelijk dat zij de meeste problemen ondervonden van het strenge winterweer.
Met elf graden onder nul bevroren niet alleen de machines, maar zelfs de waterleiding in het pand. En zoals initiatiefnemer Carsten al aangaf: ,,Een bouwvakker zonder koffie, die werkt niet!” Maar met een ijzeren wil om de juryopdracht te vervullen stonden de heren voor dag en dauw op, om toch de klus te klaren. Helaas bleven de problemen zich opstapelen toen bleek dat de kozijnen in de gevel verrot waren en er volledig nieuwe kozijnen geplaatst moeten worden. Met nog vijf weken tot aan de finale is er nog een behoorlijke klus te klaren voor Carsten en Kees.
Inge Bergakker (wedding planner van Seeds of Love) hoorde Carsten zeggen dat hij het landhuis in de toekomst beschikbaar wilt stellen voor trouwenrijen. Inge haar bloed begon direct sneller te stromen. In dat pand zag zij toekomstige bruidsparen elkaar het jawoord wel geven. Zij nam contact op met Rhederhof en organiseert vrijwillig op 5 april een open middag voor de trouwbranche: ,,Dit is zo’n prachtige locatie. Ik zie de trouwerijen al helemaal voor me. Dat wil ik graag met mijn vakgenoten delen, in de hoop dat ze net zo enthousiast worden als ik,” aldus Inge. Ook Carsten hoopt op een positief geluid uit deze branche, aangezien zij mede een rol spelen in de toekomt van het landhuis.
Via verschillende kanalen bereiken steeds meer enthousiaste mensen de mensen van Rhederhof met mooie verhalen en gelukswensen voor Landgoed Rhederhof. Vrijwilligers bieden zich aan, ideeën worden bedacht. Alles om dat ene doel te halen: 1 miljoen euro winnen en benoemd worden als mooiste pand van Nederland. Woensdag 14 april wordt de winnaar bekend gemaakt.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.